Loading...

Rólunk

Pár szó a vállalkozásról

PIRAMIS Kft

1990. június hóban alakult családi vállalkozásként

Telephelye és csarnokai az Ózdi Ipari Parkon belül a volt Ózdi Kohászati Üzemek területén található. Társaságunk fõ tevékenysége a varratnélküli acélcsövek, minõségi kazáncsövek, precíziós acélcsövek kereskedelme. Természetesen hosszvarratos és spirálvarratos acélcsövekkel, és egyéb acélipari termékek beszerzésével is foglalkozunk. Kiemelt forgalmazói vagyunk a szlovák Podbrezovai, valamint a csehországi Arcelor Mittal csõgyárnak. Termékeinket 100%-ban fedett, daruzott csarnokokban tároljuk. 3000 m2 csarnok együttessel rendelkezünk. Éves forgalmunk meghaladja a 4000 tonnát. Az acélcsöveken kívül biztosítjuk a különbözõ kiegészítõket, ívek, karmantyúk, peremek stb. A csöveket egyeztetés alapján 3-15 m-es hosszakban a vevõ igénye alapján tudjuk gyártattni és szállítattni.

Kérjük nézze meg cégünkrõl készült kisfilmünket!

Tevékenységink még továbbá Zártszelvények, Idomacélok, Betonacélok, Acélháló, Acéllemezek, Köracélok, Szögacélok, és egyéb acélipari termékek forgalmazása.

Igény esetén a csöveket tudjuk alapmázolni, színre festeni, horganyozni! Speciális igény esetén a csöveket PE bevonattal is tudjuk adni! A szállításokat saját gépkocsijainkkal végezzük kimondottan önköltségi áron.

A termékek bizonylatolását a nemzetközi elõírásoknak megfelelõen alkalmazzuk. Cégünket a Londoni székhelyû Lloyds Register minõsíti évek óta ISO 9001/2008 rendszer szerint. Ózdi telephelyünket folyamatosan alakítjuk át, hogy minél több megújuló (zöld) energiával mûködjünk.

Reméljük cégismertetõnk felkelti érdeklõdésüket és a mellékletekben szereplõ elérhetõségünket felhasználva megküldik ajánlatkérésüket.

A Piramis Kft 100%-ban magyar tulajdonú, magyar székhelyû cég! Folyamatosan alkalmazkodunk a kor igényeihez, elvárásaihoz. Telephelyeinket az EU-s elvárásoknak megfelelõen próbáljuk évrõl-évre minél energiahatékonyabban és környezetbarát módon mûködtetni! A megújjuló energiák, a környezetvédelem fontos szempont nálunk!

Cégünk elérhetõségei

További elérhetõségek a Kapcsolat oldalon találhatók meg.

ÓZDI Telephely: 3600. Ózd, Október 23. tér 1. (Ózdi Ipari Park-Törzsgyár) Hétfõ-csütörtök: 07.00-15.30 | Péntek 07.00-13.00

BUDAPESTI Telephely: Bp. X. ker. Pongrác u. 15/a Nyitva tartás: 08-16-ig.

Igény esetén, az Ózdon lévõ termékeket is felszállítjuk Budapestre!

Bõvebb infók a kapcsolat rovatnál!

Információk a vasról

Bizonyára sokan tudják, hogy a vas egy fém, az acél pedig a vasnak és a szénnek az ötvözete. Más fémeket is hozzá lehet adni az acélhoz, hogy különbözõ tulajdonságú ötvözeteket állítsanak elõ. Például, ha krómot adnak az acélhoz, akkor rozsdamentes acélt kapunk eredményül. Ez utóbbi - eltérõen a hagyományos acél termékektõl - nem rozsdásodik

Az acél, acélcsõ, szögvas, betonacél, a különbözõ vas és vasáru széles körben használatos termékek az építõiparon belül is. A nagyobb építkezéseknél elõszeretettel használnak acélt az épület szerkezetében.

Kezdetben a vas és különféle vasáru volt ismert, majd az emberiség fejlõdésével jött az öntöttvas, kovácsoltvas majd legvégül az acél. Az acél használata elterjedtebb, mint a vas használata, mert erõsebb, és tömörebb annál, valamint a húzóerõ hatására rugalmasan megnyúlik mindaddig, míg a benne ébredõ feszültség a folyáshatárt el nem éri.

Mire jó az acélcsõ?

Az acélcsõ nemcsak az építõiparban használatos, hiszen szintén megtalálható számos gyártási és ipari alkalmazásban is. A vezeték rendszerekben acélcsõ szállítja a folyadékokat és gázokat a kereskedelmi és ipari épületek számára csakúgy, mint acélcsõ segítségével biztosítják egy adott település számára a vízellátást.

Az acélcsõ egyfajta szerkezeti elem szerepét is betöltheti az állványzat és a szereléstechnika esetében. Számos különbözõ típusú acélcsõ létezik a különbözõ alkalmazások számára. Az acélcsõ alapvetõen kétféle lehet: a varrat nélküli acélcsõ, illetve a varratos (hegesztett) acélcsõ.

Varrat nélküli acélcsõ

A varrat nélküli acélcsõ készülhet hideg, vagy meleg hengerléssel, öntéssel, vagy húzással. Lehet precíziós acélcsõ, vagy kereskedelmi acélcsõ.

A kereskedelmi csõ melegen hengerelt, ötvözetlen csõ, ami tartályok, készülékek, csõvezetékek építésére használatos (teherviselõ szerkezetek, olajbányászat). A varrat nélküli precíziós acélcsõ esetén a méretpontosság és a meghatározott mechanikai tulajdonság alapvetõ követelmény. A varrat nélküli acélcsõ gyártásának folyamata alapvetõen két lépésbõl áll: a tömör acéltuskó kilyukasztása, majd a lyukasztott termék átmérõjének és falvastagságának csökkentése, nyújtása.

Hegesztett acélcsõ

A hegesztett acélcsõ lehet hosszvarratos, vagy spirálvarratos. A hosszvarratos csõ bevonat nélküli (fekete csõ), vagy bevonattal rendelkezõ (pl. horganyzott).

Ezen acélcsõ típusok alkalmazási területei a víz,- gázvezetékek, fûtéscsövek, acélszerkezetek építése. Általában hõkezelés nélkül kerülnek szállításra. A hosszvarratos csõ ellenállás – vonalhegesztéssel, a spirálvarratos csõ többnyire fedett ívû hegesztéssel készül.

További területek

Az acélokat felhasználási területük szerint két csoportba oszthatjuk: szerszámacélok és szerkezeti acélok.

Cégünk forgalmaz még szögvasat és a betonacélt is.

A betonacél, mely többnyire szénacélból készül, fontos eleme a vasbeton és a falazott szerkezetek erõsítésének.

A szögvas egy 90 fokos szöget záró (L alakú), lapos fém rúd, mely a legtöbb épület alapja. A kétoldalas szögvas a nehezebb épületek szerkezeteinél kerül felhasználásra (pl. hídépítésnél).

Egyedi termékek gyártása

Az ózdi csarnokunkban kialakításra került patentív gyártó üzemnek köszönhetõen, kis darabszámú, egyedi rádiusszal rendelkezõ speciális patentívek elkészítését is vállaljuk.