Loading...

Acélcső

MIRE JÓ AZ ACÉLCSÕ?

Az acélcsõ nemcsak az építõiparban használatos, hiszen szintén megtalálható számos gyártási és ipari alkalmazásban is. A vezeték rendszerekben acélcsõ szállítja a folyadékokat és gázokat a kereskedelmi és ipari épületek számára csakúgy, mint acélcsõ segítségével biztosítják egy adott település számára a vízellátást.

Az acélcsõ egyfajta szerkezeti elem szerepét is betöltheti az állványzat és a szereléstechnika esetében. Számos különbözõ típusú acélcsõ létezik a különbözõ alkalmazások számára. Az acélcsõ alapvetõen kétféle lehet: a varrat nélküli acélcsõ, illetve a varratos (hegesztett) acélcsõ.

VARRAT NÉLKÜLI ACÉLCSÕ

A varrat nélküli acélcsõ készülhet hideg, vagy meleg hengerléssel, öntéssel, vagy húzással. Lehet precíziós acélcsõ, vagy kereskedelmi acélcsõ.

A kereskedelmi csõ melegen hengerelt, ötvözetlen csõ, ami tartályok, készülékek, csõvezetékek építésére használatos (teherviselõ szerkezetek, olajbányászat). A varrat nélküli precíziós acélcsõ esetén a méretpontosság és a meghatározott mechanikai tulajdonság alapvetõ követelmény. A varrat nélküli acélcsõ gyártásának folyamata alapvetõen két lépésbõl áll: a tömör acéltuskó kilyukasztása, majd a lyukasztott termék átmérõjének és falvastagságának csökkentése, nyújtása.

HEGESZTETT ACÉLCSÕ

A hegesztett acélcsõ lehet hosszvarratos, vagy spirálvarratos. A hosszvarratos csõ bevonat nélküli (fekete csõ), vagy bevonattal rendelkezõ (pl. horganyzott).

Ezen acélcsõ típusok alkalmazási területei a víz,- gázvezetékek, fûtéscsövek, acélszerkezetek építése. Általában hõkezelés nélkül kerülnek szállításra. A hosszvarratos csõ ellenállás – vonalhegesztéssel, a spirálvarratos csõ többnyire fedett ívû hegesztéssel készül.

TOVÁBBI TERÜLETEK

Az acélokat felhasználási területük szerint két csoportba oszthatjuk: szerszámacélok és szerkezeti acélok.

Cégünk forgalmaz még szögvasat és a betonacélt is.

A betonacél, mely többnyire szénacélból készül, fontos eleme a vasbeton és a falazott szerkezetek erõsítésének.

A szögvas egy 90 fokos szöget záró (L alakú), lapos fém rúd, mely a legtöbb épület alapja. A kétoldalas szögvas a nehezebb épületek szerkezeteinél kerül felhasználásra (pl. hídépítésnél).

Elérhetőségek

ÓZDI Telephely: 3600. Ózd, Október 23. tér 1. (Ózdi Ipari Park-Törzsgyár)

Hétfõ-csütörtök: 07.00-15.30 | Péntek 07.00-13.00


TELEFON – ÓZD+36 48 470 173+36 48 472 946
FAX – ÓZD+36 48 569 289
E-MAIL – ÓZDPIRAMISOZD@PIRAMISOZD.HU

BUDAPESTI Telephely: Bp. X. ker. Pongrác u. 15/a

Nyitva tartás: Hétfõ-péntekig: 08.00-16.00

Igény esetén, az Ózdon lévõ termékeket is felszállítjuk Budapestre!


TELEFON – BP+36 1 260 4745
E-MAIL – BPPIRAMISBP@GMAIL.COM